1. Trochu chaotické a improvizované krájení dýně v rožku kuchyně neboť mamička musila zrovinka balit balík z fleru, 2. Zdlábnutá a téměř zdlábnutá polívka
RECEPT! ( plný hrnec pro celou rodinu a ještě zbude na přidání)
1kg dýně ( +- normální hókkaidó)
olej
velká cibule
masox
smetana 12%
kari
sůl
pepř
(starý rohlík na osmažení, kys. smetana, špek -vše podle chuti)
Nakrájenou cíbu osmahneme v hrnci na oleji do zlatova. V této fázi je možné přidat i nakrájený špek, ono to pak hezčejc voní. Přilejeme 3 litry vody, hodíme nakrájenou dýni a až začne vařit, hodíme tam dvě kostky masoxu. Vaříme do změknutí (asi 20min.), odstavíme, necháme trochu zchladit a tyčovým mixérem rozmixujeme. Poté dáme opět vařit, přidáme sladkou smetanu a dochutíme pepřem, kari ( nebo i muškát) a popřípadě ještě trochu dosolíme.
Polívka se může podávat se lžičkou kys. smetany a osmahnutou žemlou.
Základ receptu mám někde z internetu, tohle je moje a Kubajzova vylepšená verze pro masožrouty :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat