Štítky

domov (26) HK (24) DIY (13) recy (12) styl? (12) fujtajblíci (8) šperky (8) eko (7) archeologie (6) fler (6) freš fleš (6) kultura (6) příroda (6) umění (6) dizajn (5) keramika (4) vaření (4) výstavy (4) škola (4) divadlo (3) knihy (2) Litomyšl (1) blogování (1) muzika (1) podzim (1) votočvohoz (1)

sobota 7. ledna 2012

Kam na čínu v HK, 1.

V HK máte fakt dost na výběr, kam vyrazit za asií, skoro každá z městských částí  má svoji čínskou restauraci. Kal-El a já jsme jich navštívili několik.

Nejčastěji vyrážíme do AVIONU, který je na Gočárově třídě. Kdysi to prý bývávávala jedna z lepších českých restauraček, ale to je tak dvacet let zpátky. Dnes je to nejslušnější čínskej podnik ve městě. Nabídka je ve všech restauracích stejná nudle, ryba, kuře, kachna, jedna, dvě nebo tři papričky označující pálivost a na zapití kola nebo gambáč. Avion ale vede, protože má i speciální menu, kde máte předkrm, polívčičku, hlavní chod a dokrm, vše chuťově sladěné a vyrovnané. K pálivým jídlům se na zakousnutí přidává třeba kompot z liči. Předkrm jsou pak většinou jarní závitky, ovšem z mrazáku...





 Každopádně chuť liči kompotu pro mě byla tak nová, že jsme ještě ten večer, co jsme byli na tomhle menu, museli razit do teska, kde jsme koupili fakt vekou konzervu liči kompotu. Hned vedle byl pak ještě kompot z aloe vera, tak ten jsme pro svou neobvyklost vzali taky. S uspokojením jsme pak zjistili, že na stojanu vedle exotických kompotů je třeba i pakl chaluh na sushi. Tak ještě sehnat někde ve městě normální nebarvené ratanové prostírání a můžem mít i Japonsko. Aloe vera kompot asi nesedne každýmu. Já z něj byla nadšená, ale rozhodně nečekejte chuť stejnou jako u aloe limonády ( v té velké zelené hranaté petce). Je o dost jiná a ještě míň přirovnatelná k čemukoliv, co známe ze střední Evropy. Kal-Elovi třeba nechutnal vůbec, ale zas jemu taky nechutná kde co, takže ho v tomhle směru neberu zase tak vážně. Stala jsem se fanynkou a rozjařená požádala Kal-Elova bratra, aby mě vyblejskl.


Je to ale takovej divnej patron, neumí ostřit, a když nás fotí dohromady a Kal-Elem, vždycky z toho vyjdem jako dva maňasové, asi nám to prostě nepřeje. (Koho by napadlo fotit  s rybím okem na půl metrovou vzdálenost? :-D) Tak dobrý večer a dobrou chuť.

1 komentář:

  1. Tyjo, díky za tenhle článek :) aloe kompot miluju, ale je fakt, že je ta chuť dost nepodobná čemukoli, co znám. A liči kompot zní taky dobře! jinak my jsme s mužem byli v tý restauraci nejblíž nádraží, tj. pod černigovem,a jídlo bylo luxusní...

    OdpovědětVymazat